Een ogenblik geduld a.u.b.

Bekijk gezondheidsdata per gemeente

door Hanna Neve

De Gezondheidsatlas Drenthe is online! In deze interactieve omgeving vind je gegevens over de gezondheid en het welzijn van onze inwoners. Naast de cijfers uit onze eigen gezondheidsonderzoeken onder volwassenen, ouderen en jeugd, tonen we data uit andere bronnen zoals het CBS, de Leefbaarometer en het RIVM. Hiermee brengen we in beeld welke data bekend is en wat de factoren zijn die invloed hebben op een gezonde leefstijl.

Jaarlijks voeren we diverse onderzoeken uit om de gezondheid en het welzijn van onze inwoners te meten. De resultaten bieden we nu op een interactieve en gebruiksvriendelijke manier aan. "Dit soort gegevens bieden een mooie ingang om het gesprek aan te gaan met samenwerkingspartners. Je kunt bepalen waar je gezondheidswinst wilt halen en hoe je dat gaat doen. Waardevolle informatie dus, die direct het belang van data gedreven werken laat zien", aldus Esther Huisman, epidemioloog GGD Drenthe.

Zoeken per thema
Je kunt data over onderstaande thema's bekijken. Per thema zijn er soms meerdere dashboards ingericht.  Zo heeft het thema leefstijl vier dashboards met toegankelijke figuren over bewegen en sport, roken, alcohol, drugs. 

Vlak voor de zomer komen er vier nieuwe thema's bij. Ook vernieuwen we regelmatig de cijfers.

Stel je eigen figuren samen of trek vergelijkingen
In het dashboard kun je ook zelf figuren met cijfers vaststellen op basis van thema, doelgroep en gemeente. Zo zoek je bijvoorbeeld de hoeveelheid jongeren met overgewicht in een bepaalde gemeente. Daarnaast is het mogelijk om vergelijkingen te maken. Je bekijkt bijvoorbeeld de data over verschillende jaren en de verhouding tussen één gemeente en het gemiddelde in de provincie.

Vragen? Neem contact op met de onze epidemiologen!

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van het dashboard, neem dan contact op met epidemiologie@ggddrenthe.nl