Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

 • -

  Landelijk onderzoek GGD’en naar gezondheid, welzijn en leefstijl jongvolwassenen van start

  GGD’en doen samen met het RIVM dit jaar opnieuw onderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van de jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar in Nederland. Uit de Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 bleek dat meer dan de helft van de jongvolwassenen psychische klachten ervaart en een kwart zich sterk eenzaam voelt. Ook benadrukte dit onderzoek de impact van de coronaperiode op jongvolwassenen. Dit roept interessante vragen op over de langetermijngevolgen van corona en veerkrachtigheid van jongvolwassenen. Deze nieuwe meting doen GGD’en en RIVM met een landelijk online vragenlijstonderzoek: de Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2024.

 • -

  Bekijk gezondheidsdata per gemeente

  De Gezondheidsatlas Drenthe is online! In deze interactieve omgeving vind je gegevens over de gezondheid en het welzijn van onze inwoners. Naast de cijfers uit onze eigen gezondheidsonderzoeken onder volwassenen, ouderen en jeugd, tonen we data uit andere bronnen zoals het CBS, de Leefbaarometer en het RIVM. Hiermee brengen we in beeld welke data bekend is en wat de factoren zijn die invloed hebben op een gezonde leefstijl.

 • -

  Instructie: zo gebruik jij de Gezondheidsatlas

  De Gezondheidsatlas Drenthe is een interactieve omgeving waarin je gegevens vindt over de gezondheid en het welzijn van onze inwoners. Je kunt samengestelde dashboards bekijken en zelf figuren maken.

 • -

  Drentse inwoners geven de leefbaarheid in de buurt een 7,5

  Dit is een van de uitkomsten van het panelonderzoek naar sociale contacten en leefbaarheid in de buurt.

 • -

  Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen

  Nieuw onderzoek naar gezondheid en welzijn van jongvolwassenen. In het voorjaar van 2022 hebben we voor het eerst een monitor uitgevoerd onder jongeren van 16 tot en met 25 jaar. Op verzoek van VWS gaan we opnieuw onderzoek doen naar de gezondheid, de leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen.