Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

 • Resultaten Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 bekend

  / marjankuilman
  Gezondheid van jongeren blijft kwetsbaar. Minder tweede- en vierdeklassers zijn positief over hun eigen gezondheid dan voorgaande jaren. Ook hun mentale gezondheid laat na de coronapandemie nog geen herstel zien. Daarnaast zien we een toename van ongezond gedrag, zoals vapen en problematisch gebruik van sociale media. Dit blijkt uit de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023, een onderzoek onder ruim 188.000 jongeren uitgevoerd door de GGD’en en het RIVM in het najaar van 2023. In Drenthe deden ruim 5300 leerlingen mee.
 • Landelijk onderzoek GGD’en naar gezondheid, welzijn en leefstijl jongvolwassenen van start

  / hannekeputtenstein

  GGD’en doen samen met het RIVM dit jaar opnieuw onderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van de jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar in Nederland. Uit de Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 bleek dat meer dan de helft van de jongvolwassenen psychische klachten ervaart en een kwart zich sterk eenzaam voelt. Ook benadrukte dit onderzoek de impact van de coronaperiode op jongvolwassenen. Dit roept interessante vragen op over de langetermijngevolgen van corona en veerkrachtigheid van jongvolwassenen. Deze nieuwe meting doen GGD’en en RIVM met een landelijk online vragenlijstonderzoek: de Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2024.

 • Bekijk gezondheidsdata per gemeente

  / Hanna Neve

  De Gezondheidsatlas Drenthe is online! In deze interactieve omgeving vind je gegevens over de gezondheid en het welzijn van onze inwoners. Naast de cijfers uit onze eigen gezondheidsonderzoeken onder volwassenen, ouderen en jeugd, tonen we data uit andere bronnen zoals het CBS, de Leefbaarometer en het RIVM. Hiermee brengen we in beeld welke data bekend is en wat de factoren zijn die invloed hebben op een gezonde leefstijl.

 • Instructie: zo gebruik jij de Gezondheidsatlas

  / Hanna Neve

  De Gezondheidsatlas Drenthe is een interactieve omgeving waarin je gegevens vindt over de gezondheid en het welzijn van onze inwoners. Je kunt samengestelde dashboards bekijken en zelf figuren maken.